Pargis vägivallatsenud mees taotles õigeksmõistvat otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Priit Simson.

Tallinna kesklinnas Tammsaare pargis jõhkra vägivallatsemise eest pika vangistuse saanud Ivan Sereda kaitsja taotles esmaspäeval Tallinna ringkonnakohtus oma kliendi õigeksmõistmist.

Sereda (22) kaitsja märkis kohtus, et noormees tuleks õigeks mõista, kuna ta tegutses hädakaitse seisundis. Kui kohus peaks siiski leidma, et Sereda on süüdi, siis tuleks talle kaitsja hinnangul mõista karistus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest.

Tallinna ringkonnakohus langetab otsuse 20. septembril.

Harju maakohus tunnistas tänavu veebruari alguses Sereda süüdi vähemalt teistkordses mõrvakatses ja kehalises väärkohtlemises ning mõistis ta 12 aastaks vangi.

Karistuse kandmise aega arvestatakse alates Sereda vahi alla võtmisest ehk alates mullu 16. aprillist. Sereda peab hüvitama kannatanutele nii füüsilise kui ka moraalse kahju kokku 26 000 krooni ulatuses. Veel peab Sereda tasuma sundraha 10 875 krooni ja menetluskulud 29 430 krooni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi kutsus üks naine mullu 12. aprillil kell 16.33 telefoni teel Tallinnas asuvasse Tammsaare parki oma tuttava Ivan Sereda, kuna noori tülitasid kaks purjus meest.

Tammsaare parki kella 17 paiku saabunud purjus Sereda ründas põhjendamatult pargis viibinud kahte meest, lüües ühele neist pudeliga näkku, mille tõttu viimane kaotas hetkeks teadvuse ja kukkus maha. Siis lõi Sereda sama pudeliga teist meest vastu nina, pudel purunes, ka teine kannatanu kukkus.

Seejärel hüppas Sereda teisele kannatanule selga, peksis teda, võttis enda puusal olnud vutlarist viskenoa ja lõi teda noaga selga. Siis peksis Sereda maaslamavat meest jalgadega korduvalt pähe. Peale seda astus Sereda uuesti maaslamava esimese kannatanu juurde, lõi teda jalaga pähe ja selga ning põgenes sündmuskohalt. Esimene kannatanuist tuli teadvusele haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles