Prokurör lõpetas pettuse teel uut juhiluba taotlenud Georg Grossi kriminaalasja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross tänavusel Viru Rallil.
Georg Gross tänavusel Viru Rallil. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Prokurör lõpetas juhiloa duplikaadi taotlemisel valeandmeid esitanud rallisõitja Georg Grossi suhtes alustatud kriminaalmenetluse, viidates selle uurimise jätkamise vajaduse puudumisele.

Mullu jaanuaris esitas Georg Gross autoregistrikeskuse Paide büroo Rakvere osakonnale taotluse mootorsõiduki juhiloa duplikaadi saamiseks, kuna tema juhiluba on kaduma läinud, kirjutab Virumaa Teataja.

Tegelikult oli noormehele 2006. aasta detsembri lõpus Poolas tehtud protokoll ja joobes juhtimise pärast jäeti ta juhiloata.

Seega pani Gross valeandmete esitamisega toime teise astme kuriteo, mille eest võib karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Liina Pikma leidis, et menetlusökonoomiast lähtudes puudub varem mitmel korral kohtu poolt karistatud Grossi kriminaalmenetluse jätkamiseks igasugune vajadus. Seda juhul, kui ta tasub nelja kuu jooksul riigi tuludesse menetluskulude katteks 32 425 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles