Raudteenõukogu lasi juhi lahti ja jättis ametisse

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann. Foto: Peeter Langovits

Eesti Raudtee nõukogu rahuldas firma varade kasutamise pärast skandaali sattunud juhatuse esimehe Ahti Asmanni (pildil) lahkumisavalduse eile, kuid jättis ta uue juhi leidmiseni ametisse.

«Nõukogu usaldab juhatuse esimeest ja samas on ka hooajalised tööd, mis tuleb õigeaegselt läbi viia,» selgitas nõukogu esimees Raivo Vare. «Ahti Asmann on keerulises, raudtee tegevuse ümberkorraldamist eeldavas olukorras teinud head tööd ning uue juhi leidmine võtab veel aega.»

Juhatuse esimehe ametikoha täitmiseks kuulutatakse 1. juuniks välja konkurss.

Asmann teatas soovist tagasi astuda reedel pärast seda, kui oli sattunud raudtee üldkoosoleku rolli täitva sotsiaaldemokraadist majandusministri Urve Palo surve alla.

2012. aastal SEB Ukraina panga juhi kohalt Eesti Raudtee etteotsa asunud Asmanni peeti tõhusaks juhiks, kuni Äripäev avaldas eelmisel nädalal loo raudteelt kümne miljoni euro väärtuses kaduma läinud materjalidest. Esmalt jäi mulje, et raudtee infrastruktuuri juhi Parbo Juchnewitschi nimega seostatav uurimine näitas puudujäägi põhjusena Asmanni tegevusetust. Kui aga selgus, et varad polegi kadunud ja tegemist on arvestuslike oletustega, avaldati fakt, et Asmann lasi oma abikaasa sõiduautot tankida Eesti Raudtee kütusekaardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles