Bussijuht jättis sõidukaardita lapse maanteele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps jäi bussist maha
Laps jäi bussist maha Foto: Virumaa Teataja / fotolavastus

Tapa gümnaasiumi õpilane hakkas kolmapäeval nagu igal teiselgi päeval Tapa–Paide liinibussiga koju sõitma, kuid paraku polnud laps veel saanud valla tasuta sõiduõigust andvat kaarti ja bussijuht pidi ta seekord peatusesse maha jätma.

8. klassis õppiva Karl sõnul küsis bussijuht piletit ja ta ütles, et koolist ei ole veel kaarti antud ning näitas bussijuhile selle asemel õpilaspiletit, kirjutas Õhtuleht.

12-kroonisest piletist jäi noorel puudu neli krooni ja kui poiss tahtis segaduse lahendamiseks Atko Transi dispetšerile helistada, ajas juht ta bussist välja ja sõitis minema.

Bussifirma dispetšer Viivi Saare sõnul polnud bussijuhil midagi muud teha, sest sõitjal polnud raha ja vabariigi seaduses on kirjas, kui kaua võib lasta tasuta sõita.

«Bussijuhid ei julge riskida, et näiteks heast südamest mammid seal maha lasta, kus vaja,» lausub Saar, et juhtide iga sammu kontrollitakse ja nad kardavad oma töö pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles