Keenia verepulma õudused jätkusid eile Nairobi surnukuuris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia Punase Risti töötajad toetamas naist, kes käis tapetud tudengite surnukehi hoidvas morgis tuvastamas oma hukkunud lähedase laipa.
Keenia Punase Risti töötajad toetamas naist, kes käis tapetud tudengite surnukehi hoidvas morgis tuvastamas oma hukkunud lähedase laipa. Foto: Reuters/ScanPix

Peredel, kes kaotasid möödunudnädalases islamistide rünnakus Garissa ülikooli ühiselamule oma lähedase, seisis eile ees raske katsumus. Nad pidid Nairobi suurimas surnukuuris nende laipu teiste tapetud tudengite seast tuvastama.

«Ma ei suuda sinna sisse minna, ma ei suuda seal liikuda, sest see, mida inimesed räägivad, on kohutav,» ütles Fanshaline Jebet uudistekanalile France24, puhkedes ise nutma. «Ma ei suuda sinna sisse minna.»

Sama allikaga rääkinud Paul Moijoi tuli morgi appi tuvastama naabri surnukeha. Hukkunu pere seisis silmitsi olukorraga, kus sama laipa pidas oma lähedaseks veel teinegi perekond. Moijoi sõnul on sinna toodud surnukeha väga raske tuvastada: «Ma arvan, et eriti seetõttu, et see sai granaadiga pihta. Mistõttu isegi näo tuvastamine on väga raske.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles