Murru vangla eksjuhid saavad kuu lõpus kohtuotsuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann

Mõrvas süüdistatava põgenemise tõttu kevadel katkenud Murru vangla endiste juhtide ja kinnipeetavate protsess päädib Harju maakohtus otsuse kuulutamisega septembri lõpus.

Maakohtu esimees Helve Särgava määras kohtuotsuse kuulutamise 28. septembrile, kuna mõrvas süüdistatavat 39-aastast Juri Stupakki ei ole veel tabatud, siis langetab kohus tema suhtes otsuse tagaselja, vahendas ERR Uudised.

Mai lõpus lükkas kohus otsuse kuulutamise määramata ajaks edasi, sest protsessi ajal varasema karistuse kandmiselt vabanenud Stupak oma uues süüasjas kohtuotsuse kuulutamisele ei ilmunud ning kohus kuulutas ta tagaotsitavaks.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis kohtuvaidluses Murru vangla endise asejuhi, 35-aastase Gunnar Bergvaldi ja vangla endise julgeolekujuhi, 36-aastase Raivo Põdra süüdimõistmist kuriteo varjamises ja riikliku järelevalve nõuete rikkumises ning Põdra süüdimõistmist ka narkoainete ebaseaduslikus käitlemises. Bergvaldile nõudis prokurör tingimisi kaheaastast vangistust kolmeaastase katseajaga ning Põdrale tingimisi kahe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles