Seeder palus telesaates öeldu pärast vabandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Elmo Riig / Sakala

IRLi kuuluv riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder (pildil) ütles kolmapäeval ETV saates «Foorum», et persoonide valik ministrikohtadele on valuline protsess ning üldises plaanis kukkus tema erakonnas välja nii, et «parem on olla valitsuses meestega kui opositsioonis naistega».

Eile palus Seeder «Foorumis» öeldu pärast vabandust, märkides, et ei tahtnud kuidagi daame ega naisi solvata. «Ma vabandan, kui minu väljend on olnud ebaselge, pole olnud kõigile arusaadav ja on olnud kedagi riivav,» lausus ta.

Seedri sõnul tuleks hoopis küsida, kas IRLi meestest ministrikandidaadid olid absoluutselt parimad. «Kas see, et ühtegi naist ei valitud ega esitatud ministrikandidaadiks, oli õige või mitte, samas kui meil on võimekaid naisi mitmeid,» lausus poliitik, kelle sõnul arvatakse erakonnas kindlalt, et ka mõni teine mees oleks ministriks esitatutest võimekam. «Toimus täiesti demokraatlik valik – olid ka alternatiivid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles