India Ülemkohtus toimus laevakaitsjate kohtuasjas esimene istung

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist. Foto: Tairo Lutter

India Ülemkohtus toimus täna kohtunike ees esimene istung 14 eestlasest laevakaitsja kohtuasjas. 

Eesti kodanikke ülemkohtu istungil esindanud vanemadvokaat Aryama Sundaram esines kaitsekõnega kõige esimesena. Kohus kuulas ära ka firma AdvanForti advokaadi ja Tamil Nadu osariigi prokuröri, teatas välisministeerium.

Kohus palus Eesti kodanikke esindaval advokaadil esitada kohtule kolme päeva jooksul hindamiseks kirjalik seisukoht. Kohtuniku sõnul toimub järgmine istung aprilli jooksul.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul oli advokaadi kaasamine Eesti kodanike kaitseks vajalik, et tagada neile maksimaalselt kvaliteetne kaitse. «Positiivne on see, et asjad on kõigi pingutuste tulemusel India Ülemkohtus lõpuks liikuma hakanud. Hoiame omalt poolt kindlasti jätkuvalt survet ja teeme kõik, et järgmine istung oleks hästi ettevalmistatud. Loodame, et India Ülemkohus teeb antud asjas positiivse otsuse aprilli jooksul,» sõnas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles