Uut e-kooli uurib andmekaitse inspektsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment e-kooli keskkonna esiküljest
Fragment e-kooli keskkonna esiküljest Foto: e-kool

Andmekaitse inspektsioon algatas e-koolis järelevalvemenetluse, uurimaks, kas süsteemis kogutavaid isikuandmeid hoitakse seal nõuetekohaselt.

Inspektsiooni avalike suhete nõunik Stiina Liivrand kinnitas, et menetlust alustati eelmisel neljapäeval.

«Meie informatsioon pärineb ka suuresti ajakirjandusest, seetõttu asusime uurima, kas uuendatud e-kooli süsteem vastab isikuandmete kaitse nõuetele,» sõnas ta.

«Kuivõrd e-kooli süsteemis on rohkesti isikuandmeid, siis inspektsioon uurib, kas selle tehniline süsteem on selliselt üles ehitatud, et on võimalik täita seaduses ette nähtud nõudeid,» jäi Liivrand üldsõnaliseks, soovimata täpsustada, millele erilist tähelepanu osutatakse.

Samuti ei olnud ta nõus hindama, kaua menetlus kesta võib, sest see sõltub uurimise mahust ja ettevõttest saadud vastustest.

Koolitööde AS viis e-kooli uuele platvormile üle 1. septembril, tuues vanast keskkonnast kaasa ka eelmiste aastate andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles