Uue võimuliidu plaanid tõmbasid hotelliehitusele pidurit

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui analüüsid näitavad, et Ülikooli 14 hotelli valmis ehitamine eri pruugi olla rentaabel, võib ees seista ehitusplatsi ja sealhulgas ajaloolise hoone fassaadi konserveerimine.
Kui analüüsid näitavad, et Ülikooli 14 hotelli valmis ehitamine eri pruugi olla rentaabel, võib ees seista ehitusplatsi ja sealhulgas ajaloolise hoone fassaadi konserveerimine. Foto: Kristjan Teedema

Uue võimukoalitsiooni kavatsus tõsta majutusasutuste käibemaksu on seadnud kahtluse alla Tartusse Pirogovi platsi kõrvale hotelli ehitamise mõttekuse ja omanik ei kiirusta järgmise etapi ehituslepinguid sõlmima.

«Peame nüüd tõsiselt analüüsima, sellega tegeleme ja praegu on ehitus peatatud,» ütles Toomemäe Kinnisvara juhataja Ain Tammvere. «Osa ehitusasjugi on ära viidud. Asjad on pakitud ja plats on puhas.»

Tammvere selgitusel on hotelli ehituse jätkamise küsitavaks muutnud uue koalitsiooni plaanitav majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamine, mille tulemusel senise üheksa protsendi asemel oleks käibemaks 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles