Eesti avas esimese aukonsulaadi Vietnamis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti aukonsulaadi avamine Vietnamis
Eesti aukonsulaadi avamine Vietnamis Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Vietnamis Toomas Lukk avas laupäeval Eesti esimese aukonsulaadi Vietnamis asukohaga Hồ Chí Minhis. Eesti aukonsul on Do Van Muoi, kelle konsulaarpiirkond on Hồ Chí Minh linn.

Aukonsulaadi avamisel ütles suursaadik Toomas Lukk, et Eesti soovib arendada suhteid Vietnamiga. «Aukonsulaadi avamine on väga oluline samm koostöösidemete tihendamise teel,» sõnas suursaadik. «Praegu teevad Eesti ja Vietnam peamiselt koostööd kõrghariduse ja meditsiini valdkondades, kuid edaspidi võiks see laieneda ka põllumajandussektorisse,» lisas ta.

Eesti aukonsul Do Van Muoi on sündinud 1972. aastal Duong Minch Chau’s Vietnamis. Ta on omandanud bakalaureusekraadi rahanduses ja raamatupidamises (Economic University of Ho Chi Minh City) ning magistrikraadi ärijuhtimises Brüsselis (United Business Institutes).  Alates 2006. aastast on ta ekspordi/impordi ning logistikaettevõtte TRA-SAS finantsdirektor, juhatuse liige ja partner. Varem on ta töötanud erinevates logistikaettevõtetes raamatupidaja ning finantsnõustajana. Aukonsul kõneleb vietnami ja inglise keelt.

Aukonsulaat asub Hồ Chí Minhis aadressil 34 Nguyen Thi Nghia, Ben Thanh Ward, District 1. Aukonsulile saab helistada telefonil +84 8 39250222 ja +84 8 39250217 ning saata e-kirja aadressil Do.Van.Muoi@mfa.ee.

Suursaadik Toomas Lukk resideerib Hiinas Pekingis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles