Tammistu perekeskus täidab varsti terve häärberi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restauraator Kristiina Ribelus on lõpetamas Tammistu mõisa fuajee maalingute taastamist. Järgmisena hakkab ta tööle hoone paremas tiivas endise mõisaproua toa laemaalingutega.
Restauraator Kristiina Ribelus on lõpetamas Tammistu mõisa fuajee maalingute taastamist. Järgmisena hakkab ta tööle hoone paremas tiivas endise mõisaproua toa laemaalingutega. Foto: Margus Ansu

Kümme aastat tagasi alanud Tammistu mõisa peahoone taastamine on lõppemas, seal tegutsev erivajadustega laste ja noorte keskus seab end varsti sisse ka paremas tiivas. Kuid ehitus- ja arendustöö mõisas ei lõpe, ees ootavad uued võimalused.

Tammistu mõisa peahoone pime ja ilmetu fuajee on tundmatuseni muutunud: kõigepealt tõmbavad tulija pilgu endale tumepunastele seintele ilmunud ornamendid ning uhket vaatepilti pakkuv lagi.

«Kõik säilinud vanad Pompei stiilis maalingud ja nende kaod on siin taastatud,» rääkis restauraator Kristiina Ribelus, kes hakkas Tammistu mõisahoone fuajees tööle veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles