Kaagvere erikoolist saab Maarjamaa hariduskolleegium

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere Erikooli direktori Maire Reesti kinnitusel kolivad sügisel valmivatesse peremajadesse lisaks tüdrukutele ka poisid.
Kaagvere Erikooli direktori Maire Reesti kinnitusel kolivad sügisel valmivatesse peremajadesse lisaks tüdrukutele ka poisid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kaagvere erikooli kurikuulus nimi kaob 1. maist ajaloo prügikasti ja asendub ambitsioonika Maarjamaa hariduskolleegiumiga, ent koos nimega muutub täielikult ka kooli sisu ja tegu.

Õnneks kaasneb nimega ka murrang terves tundeelu- ja käitumishäiretega laste haridussüsteemis, ja seda mitte ainult Kaagveres, vaid ka Tapal.

Niisiis murravad nii kõurikute kinnises haridusasutuses Tapal kui ka patuste neidude Kaagvere koolis praegu ehitajad tööd teha, ja jutt ei käi mitte olemasolevate hoonete kõpitsemisest, vaid täiesti uutest majadest.

Kaagveres on juba karpideks vormunud uus administratiiv- ja koolikompleks ning sellele lisaks viis peremaja. Neist igaühes elab edaspidi kaheksa last, kõigil eraldi tuba. Kui kompleks oktoobri lõpus valmib, ei saa ka Kaagvere kooli enam pidada üksnes tüdrukute kooliks, nii nagu ei piirduta Tapal poistega. Edaspidi satuvad raskemate rikkumistega silma paistnud lapsed sõltumata soost Tapale ja kergemad juhtumid Kaagverre. Tapal renoveeritakse ja laiendatakse septembriks üks hoonekompleks kuni 60 lapsele. Ka kord on seal karmim.

Tegelikult ühendati Tapa erikool juriidiliselt Kaagvere erikooliga juba mullu kevadel, sügisest liideti veel ka Vastseliina kool, kuhu võetakse samuti tundeelu- ja käitumishäiretega lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles