Evelin Ilves taandub täielikult Ärma talu majandamisest

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta juulis olid Eestis riigivisiidil viibinud Saksamaa Liitvabariigi president Joachim Gauck ja proua Daniela Schadt president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese külalisteks Ärma talus.
2013. aasta juulis olid Eestis riigivisiidil viibinud Saksamaa Liitvabariigi president Joachim Gauck ja proua Daniela Schadt president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese külalisteks Ärma talus. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves võtab üle kõik Viljandimaal Abja vallas asuva 82 hektari suuruse Ärma taluga seotud varad ja kohustused, sealhulgas OÜ Ermamaa ning sellele seatud hoonestusõiguse ja laenud, teatas presidendi kantselei.

Need kohustused on soliidsed – umbes 300 000 euro väärtuses laene, mida on vaid veidi vähem kui ettevõttele kuuluvat vara. Millised on täpsed tingimused Ermamaa Evelin Ilveselt ülevõtmisel, jääb saladuseks.

Ärma talu on kuulunud Ilveste suguvõsale alates 18. sajandist ja see on president Ilvese ainuomandis. Viimased kaheksa aastat on talu ametlikult rentinud ja majutusteenust pakkunud OÜ Ermamaa, mis kuulub siiani ainuisikuliselt Evelin Ilvesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles