Tallinnas istutatakse 95 000 euro eest lilli

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillepeenar Estonia puiesteel.
Lillepeenar Estonia puiesteel. Foto: Uwe Gnadenteich

Aprillikuu lõpuks istutatakse linna peenardele ja vaasidesse ligi 26 tuhat kirevaõielist võõrasema, sarvkannikest, meelespead, kirikakart ja aed-pärdiklille.

Pisut enne jaanipäeva vahetatakse kevadlilled erinevate suvelillede vastu. Suvelilli istutakse 23 peenrale, 37 vaasi ja 16 lilleamplisse. Kokku istutatakse umbes 16 tuhat suvelille, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Linnale lähevad lillepeenrad kokku maksma umbes 95 tuhat eurot. Hinna sees on nii taimed ja istutamine kui ka hooldustööd – väetamine, kastmine, rohimine, kobestamine.  Sel aastal istutavad kevad- ja suvelilli ning teevad nende hooldust OÜ N&V ja Kesklinna Pargid OÜ.

Esimene istutus tehti Kaarli puiestee vaasidesse ja Estonia puiestee  peenrale. Kevadlilled istutatakse Viru ringi peenrale, Pirita tee ja Narva mnt ristmikul asuvale peenrale, Estonia teatri juures olevale peenrale, Endla tänava ja Luise tänava ristmikul asuvale peenrale, Taani kuninga aias asuvale peenrale, Kanuti aeda, Tõnismäe haljaku peenrale, Jaama tn 14 juures asuvale peenrale, Tammsaare pargi servas olevale peenrale, Vilde monumendi juures olevatesse vaasidesse ja kolmekümne seitsmesse parkides ja haljakutel ning sõidutee eraldusribadel asuvatesse vaasidesse.

Lisaks tärkavad mitmes kohas sibullilled –  nartsissid, hüatsindid, krookused, mis istutati maha juba eelmistel aastatel. Sibullilli saab imetleda Sõpruse pst, Kiige pargis, Merivälja tee 1. juures, Komandandi aias, Lembitu pargis jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles