Pood müüs kultuurmustika pähe metsataimi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maximas müügil olnud pakendis oli kännasmustika asemel tavaline mustikas, mida leidub ka Eesti metsades. Võrdluseks kõrvale pandud pruun kännasmustika võrse (vasakul) on pärit Taimi Paali koduaiast.
Maximas müügil olnud pakendis oli kännasmustika asemel tavaline mustikas, mida leidub ka Eesti metsades. Võrdluseks kõrvale pandud pruun kännasmustika võrse (vasakul) on pärit Taimi Paali koduaiast. Foto: Taimi Paal

Eesti Maaülikooli marjateadlane Taimi Paal sai aprilli alguses ühes Tartu Maximas üllatuse osaliseks, nähes, et seal müüdi tavalisi metsas kasvava mustika taimi Hollandist pärit kännasmustika istikute pähe.

«Tegelikult on selles pakendis kännasmustika sordi «Patriot» asemel hariliku mustika taimed,» rääkis marjateadlane. Paal andis kohe poele teada, et tegu on petukaubaga.

«Mul on õnnestunud paarist Maximast oma 30–40 taime müügilt vähemalt mõneks ajaks kõrvaldada, aga tuleb välja, et nad sokutasid taimed pärast mu poest lahkumist jälle müüki,» rääkis Paal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles