Teekond Euroopasse on sillutatud põgenike laipadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tariq (vasakult esimene) ja Hassan (paremalt esimene), nagu ka nende sõbrad, on sündinud Palestiinas kuid üles kasvanud Süürias. Sõda kodumaal sundis neid ette võtma ohtliku teekonda üle Vahemere ning lõpuks jõudsid nad välja Malmösse.
Tariq (vasakult esimene) ja Hassan (paremalt esimene), nagu ka nende sõbrad, on sündinud Palestiinas kuid üles kasvanud Süürias. Sõda kodumaal sundis neid ette võtma ohtliku teekonda üle Vahemere ning lõpuks jõudsid nad välja Malmösse. Foto: Jaanus Lensment

Lõuna-Rootsis Malmös elav Süüriast pärit Hassan on oma eluga Rootsis väga rahul, sest ei pea seal turvalisuse pärast muretsema nagu kodumaal, kuid teekond Skandinaaviasse polnud kerge.

Hassan saabus Rootsi Türgi ja Bulgaaria kaudu. Ta elas ja töötas mõnda aega Bulgaarias, kuid lahkus sealt, sest tumedama nahavärvi tõttu suhtuti temasse vaenulikult. Bulgaarias töötas ta mehhaanikuna.

Türgist Bulgaariasse jõudes ootas meest ees õõvastav vaatepilt. «Ma tulin paadist maha ja esimene asi, mida nägin, oli inimese käsi liiva sees. Ilmselt oli paat põgenikega põhja läinud ja laip oli kaldale uhutud. Rannas ringi vaadates nägin veel mitut surnukeha,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles