Uued ministrid annavad töövõimereformile aeglasema käigu

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske (vasakult) ning sotsiaalministrid Rannar Vassiljev ja Margus Tsahkna.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske (vasakult) ning sotsiaalministrid Rannar Vassiljev ja Margus Tsahkna. Foto: Liis Treimann

Eile teatasid sotsiaalministrid Rannar Vassiljev ja Margus Tsahkna, et töövõimereformi täielik rakendumine tuleb lükata pool aastat edasi, 1. jaanuarile 2017, samas uusi tööd toetavaid teenuseid ja abivahendeid on võimalik saada juba 2016. aasta algusest.

«Keerame töövõimereformi pea pealt jalgele,» ütles sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, pidades silmas, et kõigepealt pakutakse inimestele igakülgset abi ja alles siis hakatakse vähemalt osalise töövõimega inimestelt ootama omapoolset aktiivsust tööd leida.

Sotsiaalkindlustusameti peadirektor Juta Saarevet ja töötukassa juht Meelis Paavel kinnitasid, et nende organisatsioonid on tuleva aasta alguseks valmis töövõimetuspensionäridele, kes soovivad tööle minna, pakkuma rohkem ja senisest suurema raha eest toetavaid teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles