Tippadvokaadi kuus päeva professionaalse sõdurina

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat, lipnik Aku Sorainen suurõppusel "Siil".
Advokaat, lipnik Aku Sorainen suurõppusel "Siil". Foto: Sander Ilvest

Miks ajas üks Eesti tuntumaid advokaate ise Soomest välja eriloa suurõppusele Siil minekuks, hankis Helsingist Soome kaitseväe vormi, kadus mobiiltelefoni levialast ja sulandus mitmeks päevaks Eesti kiirreageerimisüksusesse?

Teisipäev, poolteist tundi pärast südaööd. Ida-Virumaal Uniküla serval ilmuvad võserikust sadakond musta varju ja sumavad põlvist saadik kaevanduskanali tintjasse vette.

Kui silm pilkases pimeduses midagi seletaks, võiks näha, kuidas Scoutspataljoni elukutselise Bravo kompanii keskel kahlab läbi vee ka üks konteksti mitte sobiv kuju. See on Eestis tegutsev soomlasest tippadvokaat Aku Sorainen (49), kes on pärast 30 aastat taas sõdurina «põllul». Juba kuuendat ööd-päeva. Sealjuures ilma igasuguse kohustava kutseta kaitseväelt. Omal riisikol ja isiklikust huvist.

Enam kui 13 000 seas on ta mitmes mõttes eriline. Tema osalemiseks tuli teha midagi ainulaadset: hankida Soome kaitseväe eriluba ja tuua Helsingist kohale sinivalge lipuga vorm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles