Pevkur: kohustuslik kvoot ei lahenda kunagi midagi

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Erakogu

Siseminister Hanno Pevkur nentis, et tema arvates ei lahenda kohustuslikud kvoodid kunagi probleemi, valitsuse lõplik seisukoht Vahemere põgenike ümberpaigutamise osas Eestisse alles selgub.

Pevkur rõhutas «Aktuaalse kaamera» stuudios, et number 326 ei ole veel selleks aastaks lukus, vaid tegu on Euroopa Komisjoni ettepanekuga liikmesriikidele, kui palju põgenikke vastu võtta. Liikmesriigid hakkavad nüüd ettepanekut arutama, vahendas ERR Uudised.

Mai lõpuks teeb Euroopa Komisjon tõenäoliselt lõplikud ettepanekud ning 16. juunil koguneb Euroopa Liidu siseministrite nõukogu Luksemburgis, kus arutatakse detailsemalt, millised on erinevate riikide positsioonid.

«Me eelistaksime seda, et me tegeleme eelkõige lähteriikidega ja eelistame seda, et me räägiksime vabatahtlikust otsusest ehk liikmesriigil oleks õigus otsustada, » lisas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles