Tallinnal napib raha lapsehoiutoetuse maksmiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed päevahoius.
Lapsed päevahoius. Foto: AFP / Scanpix

Pirita lapsevanemad on juba praegu hädas lastehoiutoetuse kättesaamisega, sest linnaosavalitsuses sai selleks ettenähtud raha otsa ja toetuste väljamaksmine on peatatud.


Pirita linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Aime Vaggo tunnistas, et lastevanematele ei saadud lastehoiutoetust maksta juba augustis.

«Oleme lastevanematele võlgu juba 138 000 krooni, aga ei ole midagi muud teha kui vanemate ees vabandada,» sõnas Vaggo. «Väga piinlik lugu, ma tean, et mõned noored on väga hädas.»

Linna sotsiaal- ja tervishoiuameti hoolekandeosakonna peaspetsialist Reet Rääk aga kinnitas, et praeguse seisuga ametil raha on ja need linnaosad, kel näpud põhjas, saavad juba sel nädalal lisaraha.

Räägu sõnul ongi kõige raskem olukord Pirital, samuti on raha peatselt otsa saamas kesklinnas ja Lasnamäel. «Neile kõigile kanname sel nädalal raha lisaks, nii et muretsemiseks pole põhjust,» rahustas ta.

Tema sõnul on lapsehoiutoetuse raha kulunud sel aastal rohkem kui möödunud aastal: «Teenust kasutatakse intensiivsemalt.» Praegu lööb amet kokku summat, kui palju tuleb linna lisaeelarvest lastehoiutoetusteks juurde taotleda.

1875 krooni lastehoiutoetust saavad lapsehoiuteenuse eest tasumiseks taotleda Tallinna lapsevanemad, kes ei saa enam riigilt vanemahüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles