Leisi kooli tabas järsk haiguspuhang

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena ei soovitata tööl käia.
Haigena ei soovitata tööl käia. Foto: SCANPIX

Leisi keskkooli tabanud järsk haigestumise laine jättis eile koju ligi veerandi õpilastest. Millest puhang tekkis, peab selguma koolist ja õpilastelt võetud proovide analüüsidest.

«Leisi keskkoolis on ligi pooled epideemiaga kodus, oksendavad ja põevad kõhulahtisust. Kooli juhtkond ei suutvat kuidagi otsustada, kas kool sulgeda või mitte,» rääkis üks õpilastest ajalehele Meie Maa.

«Mind ajas järsku öösel oksendama. Ma ei usu, et midagi toidus oli,» arvas teine eile koolist koju jäänud õpilane.

Leisi keskkooli direktori Tõnu Erini sõnul kooli ei suleta ning õppetöö täna siiski toimub, kuid kool ei tohi õpilasi toitlustada, nii kaua, kui proovide analüüsid on selgunud.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul haigestus kooli 214 õpilasest ligi 60 ning haigestunute seas on ka kooli töötajaid. Haigusnähud ei ole olnud seni rasked ja haiged on piirdunud koduse raviga.

Kuna tegemist on suure haiguspuhanguga, käisid lisaks terviseametile koolis ka veterinaar- ja toiduameti töötajad, kes vaatasid üle kooli söökla köögipoole ning võtsid toidu- ja veeproovid. «Kooli medõde vaatas kõik õpilased üle,» ütles Saluri.

Kindlasti kontrollitakse üle ka kooli kolmapäevane menüü, milleks oli pikkpoiss juurviljasalati ja morsiga. Proovid saadeti analüüsimiseks terviseameti nakkushaiguste laborisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles