Lastekaitsepäeval tunnustati laste heaolu eest seisjaid

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel lastekaitsepäeval toimunud tunnustusüritusel «Lastega ja lastele» autasustasid õiguskantsler Ülle Madise ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna neid, kes on oma uute algatuste või pikemaajalise tegevusega laste heaolusse märkimisväärselt panustanud.

Õiguskantsleri Kantseleis toimunud üritusel jagati auhindu seitsmes kategoorias: Tunnustuse «Lapse suur tegu» pälvis Annabel Talts, kes algatas koolis projekti «Kõik kiusamise vastu.»

Elutöö preemia ning tiitli «Laste ja noorte lemmik» sai dr Adik Levin, kes on üks silmapaistvamaid laste tervise, heaolu ja õiguste eest seisjaid.

Lastekaitse spetsialist Irene Petersoni tunnustati «Muutuste looja» kategoorias aastatepikkuse töö eest laste õiguste edendamisel. Lisaks tegeleb naine asendushooldust vajavatele lastele sobivate asendusperede leidmisega.

Aasta pereks valiti perekond Kivisild, kes on tuntud oma suuruse ja kokkuhoidva ellusuhtumise poolest.  Samuti teatakse laureaati kui märkimisväärset kogukonda panustajat. 

Aasta teoks valiti laste ja noorte vaimset tervist puudutava info kättesaadavuse parandamine, mille peamiseks eestvedajaks oli MTÜ Peaasjad. Organisatsiooni tegevuse keskmes on ka vaimse tervise probleemidega seotud häbimärgistamise vähendamine.

Eripreemia pälvis kunstnik Ilon Wikland, kelle looming on mõjutanud terveid põlvkondi.

«Eestis on rõõmustavalt palju neid, kes teevad laste ja noorte heaks märksa rohkem kui neilt oodatakse või nõutakse,» sõnas õiguskantsler Ülle Madise.

«Paraku jäävad need inimesed tihti laiemale üldsusele tundmatuks. Täna saime laste ja noorte heale käekäigule pühendunud inimesi eriliselt esile tõsta. Teame ju, et mõnikord ei jõua õiglane tänu vahetult pärale. Ühiskond peab märkama ja tunnustama neid, kes tänu ootamatagi hoolivad,» täpsustas Madise.

Tunnustusüritus on ellu kutsutud seitsme laste huvide eest seisva organisatsiooni poolt ning toimus tänavu teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles