Sügis loomaaias – külmakartlik streikija ja uue nime omanik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks elevandimaja asukatest.
Üks elevandimaja asukatest. Foto: Liis Treimann

Lõppev nädal Tallinna loomaaias

Kui šimpansid keelduvad jahedate ilmadega õueaedikusse minemast, siis väikesed ahvid, pärdikud ja makaagid naudivad veel võimalust õues värsket õhku hingata. Ka antiloobimaja elanikud jalutavad aedikutes vähemalt kella kolmeni päeval.


Kolmapäeval saadeti Ukrainasse Nikolajevi loomaaeda kaks emast nenelaglet. Elevandimaja suured aafrika kannuskilpkonnad kasvavad, mis mühiseb, nii et töötajad olid sunnitud kaks kõige suuremat isast uude aedikusse paigutama.

Samas oma sünnipäevaekskursioonil olnud seitsme-aastane loomahuviline sai võimaluse ühele neist nimi anda. Nii saigi loomaaia suurim, praegu veel vaid 9,7 kilo kaaluv kannuskilpkonnapoiss nimeks Odie.

Sügise saabudes lõppes haljasmassi söötmine loomadele ja kõik sõralised teevad riburada läbi igasügisese profülaktilise ussikuuri. Ussirohtu said ka suured kaslased ja karud.

Sel nädalal lokaliseeriti ja kõrvaldati järjekordne veetoru leke. 1978. ja 1980. aastal tulevase loomaaia maa-alale paigaldatud veetorud põhjustavad aga remondimeestele jätkuvalt peavalu. Veest lasti tühjaks loomaaia suurim linnutiik ning talvise lahvanduse tekitamiseks paigaldati uus pump ja puhastati pihustid.

Loomaaias on külas viieliikmeline delegatsioon Kaunase loomaaiast ja Leedu keskkonnaministeeriumist. Kogemuste omandamise eesmärgil on neil kavas tutvuda kõigi Baltikumi looma­aedadega. Muljed Tallinna loomaaiast on väga head.

Eile sai avapaugu loomasõprade ringitöö. Aktusele kogunenud lapsi tervitasid loomaaia direktor Mati Kaal ja zooloog-ringijuht Aleksei Turovski. Ringidesse on veel üksikuid vabu kohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles