Sisekaitseakadeemia saab loa narkootikume käidelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkokoer.
Narkokoer. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Siseministeeriumis valminud seaduseelnõu annab sisekaitseakadeemiale loa õppeotstarbel nakrootilisi ja psühhotoroopseid aineid käidelda, seni oli selline luba vaid jälituasutustel.

Teenistuskoerte instruktoritele õppeprotsessi läbiviimiseks vajaliku narkootiliste ainete käitlemisloa puudumine on eelnõu seletuskirja kohaselt halvendanud koolituse kvaliteeti ja vähendanud narkokoerte võimekust narkootilisi aineid avastada.

Lisaks sellele on narkootiliste ainete käitlemine õppeotstarbel vajalik ka muus õppetöös. Kadetid peavad oma tulevaseks tööks ettevalmistust saades tutvuma narkootiliste ja psühhotroopsete ainetega ja nende omadustega.

Ainete äratundmiseks ei piisa eelnõu koostajate hinnangul vaid nende fotodelt nägemisest, vaid õppeaine efektiivseks läbiviimiseks on vaja kasutada narkootiliste ainete näidiseid.

Kehtiv narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seadus lubab narkootiliste ja psühhotroopsete ainete käitlemist õppeotstarbel kasutamise eesmärgil, kuid paraku kehtib see luba üksnes jälitusasutusele.

Uue seaduse rakendumine parandab narkootiliste ja psühhotroopsete ainete avastamiseks kasutatavate teenistuskoerte ja koerajuhtide väljaõpet, mis suurendab nende võimekust avastada keelatud narkootilisi ja psühhotroopseid aineid, mis omakorda aitab kaasa sisejulgeoleku tugevnemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles