Koolibusse kasutas esimesel koolinädalal ligi 1000 õpilast

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna koolibuss.
Tallinna koolibuss. Foto: Tallinna transpordiamet

Septembri esimesel nädalal kasutas koolibusse ligi 1000 õpilast ning kõige rohkem oli sõitjaid liinil Vääna-Jõesuu - Balti jaam .

Esimese koolinädala statistika järgi kasutas Vääna-Jõesuu - Balti jaam koolibussi keskmiselt 75 õpilast päevas, Viimsi haigla - Balti jaam koolibussi 68 õpilast päevas, Randvere aedlinn - Balti jaam koolibussi 45 õpilast päevas ning Tabasalu - Balti jaam koolibussi keskmiselt 38 õpilast päevas, teatas Raepress.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on koolibuss juba kooliaasta alguses hästi vastu võetud ning on jätkuvalt populaarne.

»Koolibuss on leidnud oma kindla kasutajaskonna, sest linlased mõistavad, et koolibussi näol on tegemist turvalise, tasuta, loodussõbraliku ja keskkonnasäästliku liiklemisvõimalusega, mis hoiab kokku lastevanemate aega ja raha, vähendades teatud määral ka liikluskoormust linna sissesõidul hommikuste tipptundide ajal,» märkis abilinnapea.

Multi sõnul kavatseb linn koolibussi projekti edasi arendada, sest selle jasutamine tema hinnangul kindlalt tõestanud projekti olulisust linnaelanikele. Uute liinidega plaanime välja tulla järgmisel õppeaastal, lisas abilinnapea.

Multi tõdes, et kuna Vääna-Jõesuu - Balti jaam ning Viimsi haigla - Balti jaam koolibusside täituvus on niivõrd hea, siis teenindatakse neid liigendbussidega. Ta lisas, et vajadusel asendatakse ka teistel liinidel normaalbussid liigendbussidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles