Valgamaal avati 80 kilomeetrit matkaradu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkarada
Matkarada Foto: Priit Pullerits

Eesti ja Läti avasid 1. oktoobril ühiselt Valga ja Valka maakondasid läbiva Koiva pärandkultuuri hooldus- ja hoiuala, mis hõlmab 80 kilomeetrit matkaradasid.

Projekti juhtpartner Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) teatel kulgeb Eesti-Läti ühine pärandkultuuri hooldus- ja hoiuaala mööda piirijõge Koivat/Gaujat. Eesti poolel Valga ja Lätis Valka maakonda loodud pärandkultuuri ala hõlmab kolme erineva pikkusega rada.

Pikim, 60-kilomeetrine piiriülene jalgrattarada koos 29 huvipunktiga ühendab Valga maakonna Tellingumäe ja Valka maakonna Olinase külasid.

Seitsme huvipunktiga 18-kilomeetrine jalgrattarada algab ja lõpeb Tellingumäe parklas. Samas kohas algab ja lõpeb ka 2-kilomeetrine ning üheksa huvipunktiga rada.

RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi sõnul on ühisala eesmärk tutvustada piirkonna eripalgelisi pärandkultuuri objekte.

«Näiteks vanad talu- ja mõisahooned, veskid, piirimärgid, tähelepanuväärsed puisniidud, ohvrikivid ning –männid. Rajad ühendavad juba olemasoleva RMK vaatetorni ning looduskeskuse,» lisas Timberg.

Nii riigi- kui eramaid läbivad rajad on tähistatud, objektide juurde on paigaldatud infotahvlid. Radade algus- ja lõpp-punktides ning piiriületuskohas on eesti-, läti- ja ingliskeelsed infobrožüürid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles