Eesti Post müüb ära Tallinna postimaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna postimaja.
Tallinna postimaja. Foto: Peeter Langovits

Eesti Posti juhatus otsustas ära müüa Narva mnt 1 asuva Tallinna postimaja, sest see on ebapraktiline ega vasta ettevõtte vajadustele.


«Hoones on palju pinda, mille kasutamine on Eesti Posti jaoks ebaefektiivne ja klientide teenindamiseks sobimatu,» sõnas ettevõtte varahalduse divisjoni juht Tarmo Kirotar.

«Eesti Post ei vaja südalinnas asuvat büroopindadega kolmekorruselist esindushoonet, vaid ruume kaasaegse esinduspostkontori jaoks. Selliste ruumide rajamise kohustus on ka üheks enampakkumise tingimuseks,» lisas ta.

Kinnistu müüakse rahvusvahelise avaliku läbirääkimistega enampakkumisena, pakkumiste esitamise lõpptähtaeg on veebruaris 2009.

Kinnistu alghinnaks on määratud 200 miljonit krooni. «Kindlasti ei müü me Narva mnt 1 kinnistut odavalt, oleme arvestanud ka pikema müügiajaga,» selgitas Kirotar.

Kirotar lisas, et otsus kinnistu müüa on juba varem tehtud, tänaseks on ette valmistatud vajalik dokumentatsioon võõrandamisprotsessi alustamiseks.

Tallinna Postimaja on arhitekt Raine Karbi 1970-1980 aastate vahetusel valminud tähtsamatest objektidest, nn 80-ndatel rajatud olümpiaehitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles