Soovahetaja isikuandmete avaldamine läks lehele maksma 100 000 krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Soovahetuse operatsiooniga naiseks saanu peab leppima 100 000-kroonise valurahaga SL Õhtulehelt tema isikuandmete avaldamise eest lehe netikommentaarides.

Varem mees olnud naine tahtis ajalehelt kompensatsiooniks talle ja tema lähedastele, sealhulgas kooliskäivatele lastele, hingeliste kannatuste põhjustamise eest hüvitisena 442 000 krooni, kuid riigikohus ei võtnud esmaspäeval kaebust arutusele.

Harju maakohus hindas ajalehe tekitatud mittevaralise kahju suuruseks 100 000 krooni ning sellega nõustus mõni aeg hiljem ka Tallinna ringkonnakohus.


Nii hageja esindaja vandeadvokaat Mare Lust kui ka ajalehe esindaja Ülar Maapalu ei soovinud juhtumist lähemalt rääkida, sest kohus tunnistas protsessi konfidentsiaalseks ning arutas asja kinniste uste taga.


Hageja nõudis ajalehelt ka eraviisilist vabanduse palumist, kuna avalik vabandus leheveergudel võib rikkuda tema õigust eraelu puutumatusele.


Varem mees olnud naine kaebas SL Õhtulehe kohtusse, sest ajalehe võrguväljaande kommentaarides avaldati tema isikuandmed enne ja pärast soovahetamist.


Eestis on kohus seni aastaid tagasi ühes konfidentsiaalses kohtuasjas kannatanu isikuandmete äratuntava avaldamise eest ajalehelt hüvitisena välja mõistnud 200 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles