USA kaitseminister Ashton Carter käis Eestis töövisiidil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus Eestis visiidil viibiva Ameerika Ühendriikide kaitseministri Ashton Carteriga.
President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus Eestis visiidil viibiva Ameerika Ühendriikide kaitseministri Ashton Carteriga. Foto: Erik Prozes

Üleeile võidupühal väisas Eestit USA kaitseminister Ashton Carter (fotol keskel), kes kohtus siin nii president Toomas Hendrik Ilvese (fotol seljaga), peaminister Taavi Rõivase kui ka oma kolme Balti riigi ametikaaslasega.

Carter avalikustas visiidi käigus ühtlasi USA valitsuse otsuse tuua NATO kuude Ida- ja Kesk-Euroopa liitlasriiki – Eestisse, Lätisse, Leedusse, Poolasse, Rumeeniasse, Bulgaariasse – eelpaigutatud relvastus ja varustus brigaadisuuruse lahinguüksuse tarbeks.

«Eesti ja Ameerika Ühendriigid on liitlased nii NATOs kui ka kahepoolselt, me võime teineteise toetusele kindlad olla ning loota vastastikku abile, kui seda vajame,» ütles president Ilves kohtumisel Carteriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles