Tants ja traagika käib pere ümber

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teine maailmasõda. Kalju Ivani maja ette on tulnud sakslased. Ohvitser (Tanel Jonas) on võtnud peretütre (Marian Heinat) tantsima, paremal kehastavad grammofoni tuubamängija Imre Leopard ja Priit Strandberg. Kostüüme ja dekoratsioone peale vankri selles proovis ei olnud.
Teine maailmasõda. Kalju Ivani maja ette on tulnud sakslased. Ohvitser (Tanel Jonas) on võtnud peretütre (Marian Heinat) tantsima, paremal kehastavad grammofoni tuubamängija Imre Leopard ja Priit Strandberg. Kostüüme ja dekoratsioone peale vankri selles proovis ei olnud. Foto: Kristjan Teedema

Lavastaja Ain Mäeots ja tema näitetrupp pidasid lõunat Obinitsa seltsimajas, kus tegutseb Taarka Tarõ Köögikõnõ. Laual oli sakõ ja piirak ehk paks aedviljasupp ja pirukas. Poole tunni pärast algas lavastuse «Obinitsa» proov.

Ain Mäeots on varem vanemuislastega toonud vaatajate ette kaks setu-teemalist suvelavastust: aastal 2005 valmis «Taarka» ja aastal 2011 «Peko». Mõlema aluseks on olnud Kauksi Ülle kirjutatud näidend, millele on omalt poolt ühte ja teist lisanud Ain Mäeots. Samamoodi on nüüd «Obinitsaga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles