Vallavanem: Vao küla mureks on võõrad ässitajad

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao keskuse elanikud mängivad jalgpalli.
Vao keskuse elanikud mängivad jalgpalli. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja vallavanema Indrek Kesküla kinnitusel on Vao küla elanike jaoks kujunenud kõige suuremaks probleemiks hoopis varjupaigataotlejate vastu tegutsevad provokaatorid, kes ise piirkonnas ei ela ning keda ei huvita tegelikult, mis mured külas on.

Kesküla (Reformierakond) kohtus eile sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknaga (IRL), et rääkida Vao küla elanike probleemidest seoses külas paikneva varjupaigataotlejate keskusega. Kuna külavanemat praegu veel ei ole, siis käis lahendusi otsimas vallavanem.

«Praegu on üks oluline küsimus turvalisus, aga mitte turvalisus varjupaigakeskuse ja külaelanike vahel, vaid pigem käivad väljastpoolt Väike-Maarja valda inimesed provotseerimas ja probleeme tekitamas. Ka politsei peab rohkem ressurssi piirkonda panustama, aga seda ressurssi on igal pool mujal ka vaja,» rääkis Kesküla, kelle sõnul on mure paisunud viimase kuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles