Kreeka tahab jääda Euroopasse – aga rahvas kannatab

Juhan Mellik
, Ateena
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Karastamati ei tea isegi, kuidas Kreeka peaks jätkama: riik kuulub kahtlusteta Euroopasse, aga vanaviisi enam ei saa.
Evelyn Karastamati ei tea isegi, kuidas Kreeka peaks jätkama: riik kuulub kahtlusteta Euroopasse, aga vanaviisi enam ei saa. Foto: Eero Vabamägi

«Suurem osa inimesi tahab, et jääksime Euroopasse. Euroopa on meie kodu ja identiteet. Teisest küljest arvavad paljud, et samal moel pole võimalik enam jätkata,» prognoosis kaks päeva enne referendumit jurist ja katoliikliku heategevusorganisatsiooni Caritas nõustaja Evelyn Karastamati.

Ta on oma rahvas veendunud: kreeklased on valmis tegema ohverdusi ja nõustuma rangema joonega. Aga ainult siis, kui samal ajal on kuidagigi tunda, et mingi aja pärast terendab lõpuks õnnelik lõpp. «Praegu on ainult probleemid ja me ei näe valgust tunneli lõpus. Ja me arvame, et läheb ainult hullemaks ja hullemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles