Liikluses hukkunute arv väheneb loodetust aeglasemalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal juhtunud liiklusõnnetus.
Ida-Virumaal juhtunud liiklusõnnetus. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kõigist pingutustest hoolimata ei ole liiklusõnnetuses hukkunute arv viimase aasta jooksul piisavalt vähenenud, tõdeti tänasel maanteeameti liiklushommikul.


«Teatavasti on Eesti liiklusohutusprogrammi eesmärgiks, et aastaks 2015 ei oleks enam liiklussurmasid. Selle olulise eesmärgi, et liikluses hukkunute arv jääks alla saja, täitsime me juba möödunud aastal,» ütles maanteeameti nõunik Villu Vane.

Ta lisas, et siiski on viimase kaheteistkümne kuu jooksul liikluses hukkunud 81 inimest. «Aga see olukord on muutuv ja viimase viie päevaga on liikluses hukkunud neli inimest. Nii et see nii-öelda reserv võrreldes eelmise aastaga, mis meil täna on, ehk 18 hukkunut vähem, on suhteliselt väike,» nentis Vane.

Kui vahepeal oli igal aastal märgata olulist liiklusohutuse paranemist, siis sel aastal ilmselt enam nii suurt paranemist enam ei ole. Vane sõnul võib see osaliselt olla tingitud sellest, et liiklusohutuse suurendamiseks rakendatud abinõude mõju ei ole pikaajaline.

Nii näiteks distsiplineeris kahekordistunud politseipatrullide arv sõidukijuhte, kuid inimene harjub kõigega ja mõne aja pärast hakkas rikkumiste arv jälle kasvama. Teiseks ei ole raskel ajal võibolla enam nii palju patrulle väljas.

Vane sõnul on üksteisega seotud ka liiklusõnnetuste arv ja tarbijahinnaindeks. «Oleme võrrelnud nende muutumise graafikuid ja need on suhteliselt sarnased, tõusud ja langused käivad enam-vähem koos. Ja kuna tarbijahinnaindeks on viimasel ajal hakanud tõusma, siis tuleb kahjuks sedasama öelda ka liiklusõnnetuste arvu kohta,» rääkis Vane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles