Fotod sündmuspaigalt: ehituse kolmandalt korruselt alla kukkunud töömees sai raskelt viga

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Pärnu maanteel 126 olevalt ehitusobjektilt kukkus täna alla töömees, kes sai raskelt vigastada.

Politsei pressiesindaja ütles Postimehele, et häirekeskusesse tuli mõni minut enne kella 16 teade, et Pärnu maanteel 126 asuval ehitusobjektil on kolmandalt korruselt alla kukkunud 43-aastane meesterahvas.

Postimehe poole pöördunud pealtnägija sõnade kohaselt murdus ehitusel algul üks paneel, misjärel haarats lendas lahti ja andis hoobi töömehele, kes siis kukkus juhtunut pealtnäinud inimese sõnul hoopis teiselt korruselt alla.

Mees toimetati haiglasse ja ta seisund on raske.

Tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Kristel Plangi ei saanud vähese info tõttu esialgu juhtunut kommenteerida.

Tööinspektsioon tuvastas mais 440 rikkumist

Selle aasta maikuus viis tööinspektsioon läbi ehitusplatside üleriigilise sihtkontrolli, mille eesmärgiks oli vähendada ehitajatega toimuvaid tööõnnetusi, mille on põhjustanud isiku- ja kukkumiskaitsevahendite puudumine või ebaõige kasutamine ning kukkumine kõrgusest.

Kokku kontrolliti 213 ehitusobjekti, kus tuvastati 440 rikkumist, millest 87 kohta vormistati ettekirjutus. Töövahendi kasutamise keelamisi vormistati 25 ning ohtliku töö peatamisi 23 korral. 44 ehitusobjektil ei tuvastatud ühtegi rikkumist.

Ehitusobjektide sihtkontrolli käigus tuvastatud rikkumistest enamus olid seotud sellega, et töötajad ei kandnud neile väljastatud isikukaitsevahendeid. Selliseid rikkumisi fikseeriti 96 ehitusobjektil.

Kuigi töötajal on kohustus kanda temale väljastatud isikukaitsevahendeid, põhjendasid töötajaid, et isikukaitsevahend ei sobi neile.

24 ehitusobjektil leidsid tööinspektorid, et kõrgustes töötamise ala on piirestamata ning samas puuduvad kõrgustes töötavatel ehitajatel ohutusvöö või –rakmed koos ohutustrosside või –köitega või teised julgestusmeetmed.

76 protsenti ajutise kõrgtööga seotud rikkumisi oli seotud tellingutega, millel puudusid piirded või konstruktsioonielemendid ei vastanud nõuetele. 24 protsenti ajutise kõrgtööga seotud rikkumisi oli seotud redelitega, millest enamusel olid rikkumiseks asjaolud, et kasutatakse isevalmistatud redeleid ja nende püsikindlus oli tagamata.

Copy
Tagasi üles