Ebaõnnestunud palgamõrv tõi 9 aastat vangistust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ain Protsin

Harju maakohus tunnistas eelmisel aastal Mustamäel granaadiga tuttavat rünnanud Vladimir Lunkini süüdi plahvatuse tekitamises, lõhkeseadeldise ebaseaduslikus käitlemises ning tapmiskatses ning mõistis mehe 9 aastaks trellide taha.

Süüdistuse kohaselt omandas Lunkin 2008.aasta sügiselkäsigranaadi F1 koos käsigranaadisütikuga UZRGM,millised omavahel ühendatuna on seaduse silmis vaadeldavad lõhkeseadeldisena.

Mees hoidis granaati peidetuna Loksa linnas Lasteaia 10 lähedases metsas kuni eelmise aasta detsembrini.

Detsembri alguses võttis mees peidetud granaadi ning suundus Tallinnasse Vilde teele, ning tekitas seal kortermaja taga asuva trepikoja läheduses plahvatuse, milles sai kergemaid vigastusi Sergei.

Süüdistuse kohaselt sai Lunkin varem 20 000 krooni, et plahvatuses kannatada saanud Sergei mõrvata. Lunkin otsis selleks võimalust luurates Vilde tee maja juures ka kahel õhtul enne plahvatuse korraldamist.

Visanud granaadi Sergei lähedusse, õnnestus ohvril eemale joosta ning pääseda vaid kergete vigastustega.

Plahvatuse tagajärjel purunesid Vilde tee  neljanda trepikoja kaks pakettakent, välisvalgustuse lambikuppel ning lisaks said kannatada trepikoja välisuks, välisukse kõrval olevad seinad ning korterelamu puitlaudisest fassaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles