Tallinn samastub Keskerakonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toom-Rüütli 3/5 hoone.
Toom-Rüütli 3/5 hoone. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Keskerakonnalt tuli täna pressiteade, et partei peakorteri laiendamisega Toompeal Toom-Rüütli tänav 3/5 majas ei ole tekitatud linnale mingit kahju, siis täpselt samasuguse vastuse sai Postimees.ee oma küsimustele ka kesklinna valitsusest.

Samuti ütles abilinnapea Eha Võrk, et Toom-Rüütli maja puhul ei ole tegemist millegi ebaseaduslikuga, kuna linnavalitsus lihtsalt ei tee midagi niisugust. Ruumide võõrandamisest pole juttugi.

Tallinna kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus kinnitas, et IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimehe Indrek Raudse jutt sellest, nagu oleks Keskerakonna bürooga tehtud toimingud ebaseaduslikud, ei lähtu faktidest.

Raudne väitis, et linn on 680 ruutmeetrit Toom-Rüütli majas võõrandanud Keskerakonnale, kuid linnavara võõrandamise korra järgi vajab rohkem kui 500 000-kroonise väärtusega linnavara võõrandamine linnavolikogu heakskiitu. Antud juhul mingit linnavolikogu otsust aga pole.

Samamoodi Keskerakonna pressiteatega märkis ka Parbus, et Toom-Rüütli tänavas ehitati välja kaasomandis olevad ruumid, kusjuures üheks omanikuks on linn ning teiseks Keskerakond. Kuna remondis osalemine ei olnud linnale rahaliselt otstarbekas ning nõudnuks miljonitesse kroonidesse ulatuvaid väljaminekuid, siis sõlmitigi Keskerakonnaga kokkulepe, mille järgi partei ehitas seni kasutamata ruumid ise välja ning tegi kogu majas remondi.

Parbuse sõnul jäi linna omanduses olev pind samaks, kuid tänu remondile selle väärtus kasvas. Ta lisas, et Tallinna linnavolikogu on niisuguste kokkulepete allkirjastamise kohustuse delegeerinud linnavara valitsejale, antud juhul siis kesklinna valitsusele.

«Toom-Rüütli 3/5 uute reaalosadena välja ehitatud ruumid kuulusid kaasomandisse ning Tallinna linn ei saa panna avalikule konkursile kaasomandisse kuuluvaid ruume,» ütles Parbus.

Keskerakond teatas, et pärast tänavu juulis toimunud notariaalset kokkulepet linna ja Keskerakonna vahel on kultuuriväärtuslik hoone valdavas osas korrastatud ning kogu investeerimiskohustuse on kandnud partei.

Veel septembris oli Keskerakond 10 miljonit krooni võlgu Facio Ehitusele, kes renoveeris Toom-Rüütli 3/5 hoonet. Firma lasi kohtutäituril arestida kõik erakonna arved. Oktoobri algul sai Keskerakond riigilt ettenähtud toetuse ning tasus osa võlast ära. See tähendas ka arvete taasavamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles