Lasnamäe koolimaja põles juba neljandat korda

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Lasnamäel Punasel tänaval asuva endise koolimaja juurde on päästjatel viimaste nädalate jooksul asja olnud juba neli korda. Püromaanidest vandaalide tõkestamiseks müüritakse kinni koolimaja keldrikorruse aknad.

Pühapäeval kell 02.43 sai häirekeskus järjekordse teate tulekahjust Lasnamäele Punase tänava endisesse koolihoonesse, mis on juba neljas kutse viimase paari nädala jooksul.

Hoones põlesid neljandal korrusel lahtise leegiga toolid ja esimesel korrusel ruum. Tulekahju arvatav tekkepõhjus on lahtise tule kasutamine.

Linn on püüdnud tulutult vandaalide pääsu hoonesse tõkestada. «Oleme üritanud ligipääsu majale sulgeda. Veel reede õhtul oli kõik korras ja võimalikud ligipääsukohad majja blokeeritud,» selgitab Tallina Haridusameti haldusosakonna vanemspetsialist Kalju Orav. «Kuskilt olid need vandaalid ikkagi sisse pääsenud, eks me vaatame võimalikud kohad üle.»

Orava sõnul laotakse koolimaja alumiste korruste aknad kividega kinni ja lüüakse kõikidele akendele puidust plaadid ette. «Meie poolt on otsus, et väldime praegu juurdepääsu. See on täielik vandalism, mis seal on tehtud. Oleme ka politseisse sellest teatanud,» lisab Orav.

Linnavaraamet ei ole veel maja suhtes seisukohta võtnud. Kuna ühes maja osas tegutseb muusikakool ja seal olevaid ruume renditakse välja, siis terve hoone lammutamine ei tule tõenäoliselt lähiajal kõne alla.

Päästjate sõnul on kasutusteta hoonetega pidevalt probleeme. Need tuleks kas renoveerida või maha lammutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles