Rae valla poliitkemplus kerib üles üha kõrgemaid tuure

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rae vallavanem Mart Võrklaev
Rae vallavanem Mart Võrklaev Foto: Andres Haabu / Postimees

Hiljuti vallandas Rae vald tööülesannete rikkumise tõttu Vaida Põhikooli pikaajalise direktori Indrek Uuemaa, kooli õpetajad nõuavad otsuse tühistamist. Eesti ühe rikkaima omavalitsuse kempluse varjust kumab aga läbi kaval poliitiline mäng.

Rae vallavanem Mart Võrklaev vabastas Uuemaa ametist, kuna mees, kes on ühtlasi ametis vallavolikogu revisjonikomisjoni esimehena, rikkus tema sõnul töökohustusi. Uuemaa ise usub, et tegu on lihtlabase poliitilise tagakiusamisega, sest vallavanem on reformierakondlane ja tema kuulub Keskerakonna ridadesse.

Millistes rikkumistes lahti lastud koolidirektorit täpselt süüdistatakse, pole kumbki pool nõus avaldama. «Kui ütleksin, peaksin hakkama tõendama seda, mida ma teinud ei ole,» kommenteeris Uuemaa. «See läheb väga keeruliseks. Tegemist on poliitilise tagakiusamisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles