Pärnus möllab 40 000 elektrofänni

Laura Sinimäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali väravad on avatud ja esimesed muusikasõbrad on valmis pidutsema.
Festivali väravad on avatud ja esimesed muusikasõbrad on valmis pidutsema. Foto: Madis Sinivee

Eile algas suvepealinnas Pärnus elektroonilise tantsumuusika austajate aasta suursündmus – Weekend Festival Baltic, mis peetakse Balti riikides esimest korda. Selleks puhuks sõidavad Pärnusse muusikamaailma kõige suuremad nimed ja randa koguneb neid kuulama ligikaudu 40 000 fänni.

Samuti sel nädalavahetusel toimub juba neljas Weekend Festival ka Soomes, kust see üritus tegelikult alguse sai. Kuna elektrooniline tantsumuusika kogub tänapäeval järjest rohkem fänne, otsustati tuua festival tänavu esimest korda Pärnussegi. Et kumbki linn millestki ilma ei jääks, sõidavad need DJ-d, kes reedel Soomes üles astuvad, laupäevaks Pärnusse ja vastupidi. Suurelt korraldatud üritusel tuleb muidugi ka väikseid viperusi ette, näiteks jääb just logistikapõhjustel tulemata Inglismaa drum’n’bass’i duo Sigma.

Kolmepäevane festival suurendab Pärnu rahvaarvu ligikaudu 30 000 inimese võrra, millele lisanduvad väravate taga tasuta kiibitsejad ning turistid, kes naudivad Pärnu suve festivalist sõltumata. 43 000 elanikuga linna jaoks tähendab Weekend suurt vastutust ja tööd, kuigi samas võib linn end ühel nädalavahetusel tunda kogu Baltikumi kuurortlinnade kuningana. Tulus on sündmus mõistagi ka kohalikele ettevõtjatele, kes on festivali ajaks palganud abitööjõudu ja tellinud rohkelt kaupa. Paljud toitlustusasutused on avatud ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles