Katrin Saks: mulle meeldib riskida

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooli stuudios: erinevalt viimastest aastatest on enamik Katrin Saksa elust möödunud prožektorite valguses.
Kooli stuudios: erinevalt viimastest aastatest on enamik Katrin Saksa elust möödunud prožektorite valguses. Foto: Erik Prozes

Endine tipp-poliitik, nüüdne Balti Filmi- ja Meediakooli direktor tunnistab tehtule ja kogetule tagasi vaadates, et hirmu ületamine on tegelikult väga põnev kogemus.

Katrin Saks (58), endine teleajakirjanik ja eurosaadik, on lõpuks ometi normaalne inimene. Ja teeb normaalset tööd. Need, muide, on tema enda sõnad. «Sest ajakirjanikke kardetakse ja seepärast neid ei armastata, poliitikuid suisa põlatakse,» lausub ta. «Viimaks ometi töötan ülikoolis, keegi ei vaata viltu.» Saks naerab seda öeldes. Siis jätkab: «Tõsi küll, mõned vaatavad kaastundlikult, sest teada on, et ülikoolid ei ole just jõukad asutused.»

«Kas kusagile paremasse kohta siis tõesti ei saanud, et nüüd töötad ülikoolis?» on talt pärast poliitikukarjääri küsitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles