Poisid vajavad paindlikumat koolisüsteemi

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium kavatseb tulevikus senisest põhjalikumalt analüüsida, miks jätavad poisid oma õpingud tüdrukutest oluliselt sagedamini pooleli.

Ministeeriumi andmetel on poiste väljalangevus põhikooli II astmes ehk 7-9. Klassis kaks korda suurem kui tüdrukutel. Samuti on noormeeste riigieksami tulemused nii eesti kui inglise keeles vastasoo esindajatega võrreldes kehvemad ning ka kõrgkooli katkestajate hulgas on meessoo esindajaid naistest rohkem.

Haridus- ja teadusministeeriumi analüüsiosakonna juhataja Aune Valk leidis, et poiste väljalangevuse vähendamiseks tuleks haridussüsteem paindlikumaks muuta. «Poistel pole nii suurt tahtmist tubli olla ja häid hindeid saada kui tüdrukutel,» selgitas ta erinevuste põhjuseid. «Üks võimalus probleemi lahendamiseks on süsteemi muutmine hinnetest vähem sõltuvaks,» pakkus ta lahenduse.

Ka haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kinnitas, et probleemist ollakse teadlikud ning selle lahendamisega tegeletakse. «Noorsootöö ja laste tõrjutusega seotud programmid on tegelikult juba käivitatud ja rahastamisel,» ütles ta. «Poisid ongi kehvemad kooliskäijad ja nendega tuleb paraku rohkem tegelda,» lõpetas Ligi.

Valk lisas, et  põhikooli lõpetavate poiste ja tüdrukute oskused matemaatikas ja loodusteadustes on küllaltki sarnased, kuid meessooesindajaid iseloomustab väiksem lugemishuvi. «See on aga probleemiks terves maailmas ja mitte ainult Eestis,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles