Bussifirmad pahandavad rongiliikluse doteerimise pärast

Crisely Apri
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Jaanus Lensment

Eile kohtunud majandus- ja taristuminister Kristen Michal (Reformierakond) ning Eesti bussiettevõtete esindajad jõudsid üksmeelele, et ühistranspordituru arendamiseks tuleb teha koostööd. Bussifirmade esindajad peavad aga endiselt küsitavaks riigi otsust investeerida pidevat dotatsiooni vajavatesse rongidesse. 

«Bussiettevõtete esindajad andsid mõista, et nad pole rongide vastu, sest kõigil ühistranspordivahenditel on sektoris oma roll. Küll aga on nende huvi, et rongiliiklus ei mõjutaks bussiturgu kohtades, kus bussid teenusepakkumisega hakkama saavad,» sõnas Michal.

SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi on konkurentsile avatud turu poolt ning alates 1. oktoobrist teenuseid pakkuma hakkavad odavbussifirmad neid ei kohuta. «Meie jaoks ei ole vahet, kas tegemist on Šoti taustaga SuperBusi või Eesti taustaga ATKOga. Rongide osas on aga olukord keerulisem, sest võistleme siinkohal otseselt riigi dotatsiooniga,» ütles ta. «Meie küsimus on eelkõige selles, milline peaks olema rongiliikluse doteerimise osakaal olukorras, kus kõrval on konkureeriv sektor, mis riigile makse maksab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles