Mikser: Ossinovski skandaal heidab varju ka sotsiaaldemokraatidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) eksjuht, kaitseminister Sven Mikser tõdes neljapäeval, et SDE suurtoetaja ja erakonna liidri Jevgeni Ossinovski isa Oleg Ossinovski korruptsiooniskandaal heidab paratamatult varju ka sotsiaaldemokraatidele.

Samas märkis Mikser, et Eestis on ühiskond, kus vanemate patte ei nuhelda laste peal ning nii tuleb suhtuda ka Oleg Ossinovski juhtumisse.

Mikser kinnitas, et erakond ei võta kindlasti seisukohti kriminaaluurimise või erinevate menetlustoimingute osas ning selleks on Eestis teised institutsioonid.

Mikser tõdes, et parteide rahastamisel on alati olnud oluline roll ettevõtjatel, samas pole Mikser veendunud, kas Oleg Ossinovski juhtumist peaks alguse saama erakondade rahastamise kiire muutmine.

Mikseri sõnul on tema isiklik arvamus, et raha mõju poliitika üle peaks piirama ning seda saaks teha näiteks parteide kampaaniatele kulutuspiiri seadmisega, samuti võiks mõelda lae seadmise üle annetuste suurusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles