Pakistani libauudiste kriitikatule eest ei pääse keegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebileht Khabaristan Times
Veebileht Khabaristan Times Foto: Kuvatõmmis

Pakistani populaarseim satiiriväljaanne kasutab teravat huumorit, rääkides riigi põletavaimatest probleemidest. Nalja heidetakse usujuhtide üle, kes nõuavad sõjalisi operatsioone teksapükse kandvate naiste vastu, juttu tehakse ümber lõikamata islamivõitlejatest. Pakistani avalikkus võttis terava huumori algul vastu ettevaatlikult, kuid ei saa nüüd sellest enam küllalt.

Aasta tagasi, keset valitsusvastaseid tänavarahutusi loodud veebileht Khabaristan Times ammutab inspiratsiooni USA satiiriliselt veebilehelt The Onion ja Ameerika humoristi Jon Stewarti ülesastumistest, kes läks pensionile eelmisel nädalal, olles 15 aastat juhtinud saadet «The Daily Show».

«Kui sa soovid midagi muuta, siis pead kritiseerima ennast, oma riiki ja oma liidreid,» ütles Kunwar Khuldune Shahid, üks Khabaristan Timesi loojaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles