Rein Taaramäe võitis Norras mitmepäevasõidu Arctic Race

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Eile lõppenud Norra mitmepäevasõidu Arctic Race’i võitis Astanas sõitev Eesti rattur Rein Taaramäe. Taaramäe näitas head hoogu juba velotuuri eelviimasel etapil, kui ta lõputõusul ründas ning kerkis üldarvestuses teisele kohale. «Tegin kõik õigesti, sest finiši peale ei soovinud asja jätta,» rääkis Taaramäe Facebooki vahendusel oma otsusest lõputõusul rünnata. «150 meetrit jäi lihtsalt puudu.» Taaramäe tuli etapil teiseks, jäädes alla vaid Ben Hermansile, kes sõitis temast 150 meetrit enne lõppu mööda.

Velotuuri eilsel, viimasel etapil sõitis ligikaudu 20 kilomeetrit enne lõppu peagrupi eest ära kuus meest, kelle hulgas olid ka Tanel Kangert ja Rein Taaramäe. Kangert tegi eelviimasel tõusul Taaramäe heaks tööd ning kümme kilomeetrit enne lõppu jäid ette vaid Ilnur Zakarin, Silvan Dillier ja Rein Taaramäe.

Kuigi eelviimase tõusu alguses jäi Taaramäe teistest jooksikutest maha, suutis ta mehed tõusu lõpuks ikkagi kinni püüda. Taaramäe kaotas etapi finišis esimestele kahe sekundiga, kuid tema edu üldarvestuses oli piisav, et mitmepäevasõidu võitjaks tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles