Heategevus uues kuues

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ice Bucket Challenge: jää-ämbri väljakutse võtsid «Reporteri» otse-eetris vastu ka tollane saatejuht, nüüdne Riigikogu liige Tanel Talve ja 
Triin Tammert.
Ice Bucket Challenge: jää-ämbri väljakutse võtsid «Reporteri» otse-eetris vastu ka tollane saatejuht, nüüdne Riigikogu liige Tanel Talve ja Triin Tammert. Foto: Erik Prozes

Sellest võtsid miljonite teiste seas osa nii USA president Barack Obama, Eesti peaminister Taavi Rõivas, lauljatar Shakira kui ka tehnikahiid Bill Gates. Muidugi on tegemist mullu kulutulena maailmas levinud kurikuulsa jää-ämbri väljakutsega, mis raputas kõvasti kogu heategevust ning ärgitas looma sadu esmapilgul sama totraid ettevõtmisi.

Viiendal septembril, maailmakuulsa heategija ema Teresa surma-aastapäeval tähistatakse ÜRO eestvedamisel vaesuse leevendamiseks rahvusvahelist heategevuse päeva. Kuigi filantroopia lõppeesmärk peaks endiselt olema sama, nagu see oli aastaid tagasi Nobeli rahupreemia laureaadi ema Teresa ajal, on selle vormid aegade jooksul muutunud. Seega pole korjanduskarpi raha kogumine enam sugugi nii populaarne ning üha rohkem tuleb nuputada uusi paeluvaid mooduseid, kuidas inimestelt ülla eesmärgi nimel raha välja meelitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles