Hukkunud päästja perekond saab riigilt hüvitist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Soesoo
Madis Soesoo Foto: Lõuna päästekeskus

Päästetööde ajal herilaselt nõelata saanud ning raske allergilise šoki tõttu haiglas surnud päästja perekond saab riigilt mehe kümne aasta palga suuruse hüvitise.

Eile suri haiglas teenistusülesannete täitmisel herilaselt nõelata saanud Vastseliina päästekomando meeskonnavanem ja Misso vabatahtlik päästja Madis Soesoo.

Päästeameti pressiesindaja Liina Reinsaar kinnitas Postimehele, et vastavalt päästeteenistuse seadusele maksab riik teenistuskohustuste täitmisel hukkunud või saadud vigastuse tagajärjel surnud päästeteenistuja perele ühekordset hüvitist kokku hukkunu kümne aasta palga ulatuses. «Päästeteenistuja ühe kuu palga arvutamise aluseks võetakse tema hukkumise või vigastada saamise kuule eelnenud töölepingu seaduse alusel arvutatud keskmine palk,» märkis Reinsaar. Kui suur hüvitis täpselt on, ta ei öelnud, sest summat alles arvutatakse. 

Kas abi on vaja ka Soesoo matuse korraldamisel, arutatakse läbi perekonnaga. Ka selleks on seaduses ette nähtud hüvitis.

Leinalindid operatiivsõidukitel

Tänasel Võru operatiivteenistuste ühishoone avamisel mälestati Madis Soesood leinaseisakuga.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul oli tänane Võru ühishoone avamine emotsionaalselt raske. «Oluline samm päästjate ja politseinike töötingimuste parandamiseks on jälle tehtud, aga täna oleme mõtetes Madis Soesoo lähedastega ning avaldame neile sügavat kaastunnet. Meeskonnavanem Soesoo oli nii kutselise kui vabatahtliku päästjana väga pühendunud ja kõrgelt hinnatud ka oma kogukonnas,» märkis minister.

Madis Soesoo mälestuseks heisatakse täna kõikidele päästehoonetele leinalipud ja operatiivsõidukitele leinalindid.

Soesoo sai herilaselt nõelata 20. augusti õhtul, olles kustutamas Misso vallas Napi külas hooletust okste põletamisest süttinud vana küüni. Päästja osutus mürgi suhtes allergiliseks ning tema terviseseisund halvenes erakordselt kiiresti. Kiirabi toimetas kriitilises seisundis päästja Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda, kuid paraku ei õnnestunud ta elu päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles