Maa erastamise venimine ajas pensionäri näljastreikima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionäriproua alustas näljastreiki.
Pensionäriproua alustas näljastreiki. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Võru vallamajas tõmbab alates kolmapäevast tähelepanu näljastreiki pidav 67-aastane pensionäriproua.

Helle Kõiv kinnitab leiab, et Võru vald on venitanud tema suvilakrundi taga asuva 300-ruutmeetrise maalapi erastamisega ning lubab senikaua söömata-joomata olla, kuni probleem lahendatakse, vahendab Reporter.ee

Kõiv kinnitas, et tervis tunda ei anna ning enesetunne on piisavalt kõbus, et oma õiguste eest võidelda. Ööseks läheb näljastreikija siiski koju ja joob teed.

Võru vallavanem Georg Ruuda nimetas olukorda ebanormaalseks ja kahetses, et Kõiv oma õiguste eest nii äärmuslikul moel seisab. Ta möönis, et tüliõunaks oleva maa erastamine on tõepoolest pikale veninud, kuid samas olevat vallatöötajad Kõivule korduvalt olukorra põhjuseid selgitanud.

«Mina isiklikult rääkisin temaga nädal aega tagasi peaaegu tund aega ja selgitasin, mille taga hetkel asjad on, aga kindlasti on ka proual õigus, et need asjad on kole kaua aega võtnud,» tunnistas vallavanem.

«Neid nüansse on siin palju ja tegemist on päris keerulise juriidilise sasipuntraga. Me kindlasti ei ole talle teadlikult liiga teinud, pigem võib väita, et inimene on jäänud lihtsalt keerulise maareformi hammasrataste vahele,» lisas Ruuda.

Kõiv, kes on enda sõnul kogenud protestija, lubab vallamajas seismas käia niikaua, kuni erastamise küsimus lahenduse saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles