Kahtlustuse järgi ajas Kiil Kaljuranna teadmisel raha kokku

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsepolitsei korruptsiooniuurijate viimase aasta töö väärtuslikem osa on Tallinna sadamajuhtide kriminaalasjas koondatud kahte eriti olulisse toimikusse. Need sisaldavad väljavõtteid sadamajuhi Ain Kaljuranna ja tema asetäitja Allan Kiili altkäemaksuteemalistest vestlustest.

Harju maakohus sai nendele salajastele materjalidele neljapäeva õhtul pilgu heita, et siis otsustada, kas sadamajuhtide edasine vahi all hoidmine on mõttekas või ebavajalik. Kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuri seisukoht on, et tunnistajate mõjutamise vältimiseks on see hädavajalik. Sadamajuhtide kaitsjad vaidlevad sellele kategooriliselt vastu, öeldes, et kõik tõendid on juba fikseeritud.

Kriminaalasja kohta liialt oletusi tegemata võib uurimisversiooni võtta kokku nii: sadama asejuht Allan Kiil tegeles ülemus Ain Kaljuranna teadmisel korruptiivsete ärisidemete loomise ja raha kokkuajamisega. Justkui kratt, kes peremehele küla pealt varandust kokku ajas, kui kasutada võrdlust folkloorist. Kahtlustatavad ise eitavad oma süüd täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles